Deksels- een nieuwe mobiel

20-02-2014

Heb een nieuwe mobiel. Zwartbesje eruit gegooid. Heel hard. Belde steeds wildvreemde mensen op (ik hoorde dan stemmen) en was een leegloper. Heb nu na zeer kort nadenken een Samsung Galaxy S3 mini. Rood, dat dan weer wel zelf bedacht.

Een warrige Neckermann man, die de voordeur niet kon vinden, leverde het doosje af terwijl ik snotverkouden en met opgedroogd natslaaphaar nog wat op de bank lag te sudderen, om 11 uur. Hij schrok duidelijk van me en zag in een flits zijn eigen vrouw voor zich. Zou het ooit zó ver komen?

Het bombde me allemaal niks en na het openen van de verpakking (prachtig die opblaasplasticbeschermzakjes, die moest ik eerst allemaal lek-steken - heerlijk!)) werd ik dan toch gegrepen door het intens verlangen naar een goed werkende, moderne rode smartphone. Het Ding dus nerveus uitgepakt, alle onbestemde rommel opzij geschoven en meteen de batterij erin doen. Dat was wat ik wilde.

Hoe anders liep het alweer. Het deksel ging er niet af. Proberen, duwen, trekken, schuiven, vloeken.

Er zat een enkel handleidinkje bij met als titel Ghid de pornire rapida bij met vage tekeningen. Pornire, huh, dacht ik nog.

Naar Google translate. Ik tik de tekst in die staat bij een plaatje dat over deksels lijkt te gaan: aveti grija sa nu va ranity unghille cand scoateti capacul din spate.

Google herkent Roemeens. Ken ik een Roemeen? Ja en nee, niet persoonlijk. Heb ik niks aan.

Google vertaalt: Zorg dat er geen ranity unghille bij het verwijderen van de cover

Wat zijn ranity unghille??? Vette vingers? Afgekloven nagels?

Wat doe ik fout???!

Proberen, duwen, trekken, WAAROM?

Weer Google. Zoeken: hoe krijg ik de batterij in een ..... Allerlei onduidelijke webwinkels komen voorbij, en zelfs een bedrijf dat gratis handleidingen levert. Die van mij staat er niet bij uiteraard. Gelukkig duikt deze link op http://www.youtube.com/watch?v=tVuznRkRdM8

Een vriendelijke Chinese stem (denk ik) spreekt me geruststellend toe in het Engels. Hij legt uit hoe je met je Ding moet omgaan. Tergend langzaam neemt hij alles door. Ondertussen schrijf ik dus dit stukje.

.....

We zijn nu aangekomen bij het verwijderen van het klepje. Bij hem glibbert het er bijna af en ik zie niet waar zijn vingers druk uitoefenen. Ik ben not amused, bekijk het filmpje een paar keer in slowmotion. Maar het gaat niet.

Dat soort dingen, nee, daar kan ik niet zo goed mee omgaan.

Opties:

Zal ik met een aardappelschilmesje gaan wrikken? Er zit wel een gaatje daarboven.

Zal ik wachten tot mijn 14 cq 15 jarige kinderen thuiskomen en dan de vernedering gelaten ondergaan? Zij wippen het er uiteraard in een milliseconde af, meewarig glimlachend over hun moedertje.

Of zal ik Neckermann bellen? Die zitten om de hoek!

O nee het was Belsimpel, mensen, waar ik die mobiel heb gescoord.

Bij Neckermann had ik dekbedovertrekken besteld. Ook rode. Die gaan trouwens vast wel open, zonder duwen of schuiven. En die kids snappen daar dan weer helemaal niks van, ha!

Belsimpel dus.

Bensimpel, eerder.

Ik wacht maar op de tieners en dreig met sint-kerst-verjaardags boycot als ze me uitlachen.