Nieuws en 'stukjes'

Tekstbuffet lanceert quiz-campagne met Schrijf.be
14-08-2017
Nederlanders en Vlamingen die willen weten of ze elkaar begrijpen, kunnen nu een test doen! Joke Naughton werkte samen met Schrijf.be aan een campagne met quiz!

Samenwerking met Schrijf.be
24-09-2014
Sinds september werkt Tekstbuffet samen met Schrijf.be in Mechelen. Tekstbuffet zorgt voor de 'verhollandsing' van Vlaamse teksten.

Innovision Solutions (Scalda) maakt kostenberekenaar Tekstbuffet
23-04-2014
Tekstbuffet werkt samen met de studenten van Stichting Innovision Solutions aan een kostenberekenaar voor de Puntjes op de i.

Onbeschaamd Zeeuws
02-03-2014
Ze zitten met zijn vieren in de trein. Lang haar, allemaal een leuke korte rok aan, en laarzen.

Ommekeer
20-02-2014
Als fervent dijkwandelaar, meestal oostwaarts startend bij een serie imposante appartementsgebouwen in Terneuzen, zit ik met een probleem dat al een tijdje aanloopt.

Deksels- een nieuwe mobiel
20-02-2014
Heb een nieuwe mobiel. Zwartbesje eruit gegooid. Heel hard. Belde steeds wildvreemde mensen op (ik hoorde dan stemmen) en was een leegloper. Heb nu na zeer kort nadenken een Samsung Galaxy S3 mini. Rood, dat dan weer wel zelf bedacht.

Jan met de lege accu
20-02-2014
De man heeft het koud en zegt dat ook. Hij ziet bleek maar heeft een grappig Drukwerk-achtig wollen mutsje op zijn kale hoofd. Hij sloft door de gang van de polikliniek, een mobiel infuus meetrekkend en een echtgenote in zijn kielzog. Ik sla het echtpaar gade en knik ze bemoedigend toe: hier, hier bij mij is het lekker warm, bij de radiator.

Down syndroom?
15-08-2013
Ik schiet als een doorgewinterde treinreiziger - rug recht, sleurkoffer, zelfverzekerde blik - omhoog naar spoor 14 op Rotterdam Centraal. Bestemming Amersfoort, waar een bijzonder mens op me wacht. Wachtend op de trein, signaleer ik nóg een bijzonder exemplaar: een kleine compacte vrouw - met een licht Downsyndroom, stel ik vast.

Leesbevestiging
03-01-2013
Kennelijk moeten sommige mensen dwangmatig weten hoeveel tijd er precies verstrijkt tussen het snel even lezen van mijn mail en daadwerkelijk antwoorden.

Een slimme bundel op rij
02-01-2013
Er is een moeilijke term in de marketing die erop neerkomt dat als je bijvoorbeeld net een Opel Zafira hebt aangeschaft, je ineens overal Zafira’s ziet.

Afgekoppeld
01-01-2013
Treurig en uitgeput van alle indrukken ging ik op het trapje van de lege eerste klas zitten. Er waren daar nog meer arme stakkers. Het leek de Titanic wel, below deck.

De Donut
01-12-2012
Sinterklaas 2012. Echt zin hebben we er niet in. Al dat gedoe. Al die nutteloze troep die je koopt en krijgt. Toch moet er weer een surprise worden gemaakt voor school.

Duits in de trein
06-09-2012
Ze zaten met zijn tweeën in de trein. De Lehraren Duits. Dat deden ze voor de Kost, en dat wáren ze ook. De één was nogal jong, de ander een stuk ouder.