Personeelsbladen

Tekstbuffet heeft jarenlang de volledige redactie gevoerd voor personeelsbladen van grote ondernemingen.

Visitekaartje

Zo'n magazine is weliswaar intern, maar toch een visitekaartje en een teken van waardering naar de medewerkers. Vooral als er een eigen redactieraad (hoe klein ook) wordt gevormd, is de betrokkenheid groot.

Een personeelsblad is onderdeel van de middelen die management kan gebruiken om de mensen te informeren en motiveren tot bepaald gedrag. Maar de best gelezen personeelsbladen staan nog altijd bol met nieuwtjes en verhalen over de mensen zelf.

 

Belangrijk: inhoud en toon

Met een beetje hulp kunnen ook kleinere bedrijven, voor relatief weinig geld, een leuk personeelsblaadje maken voor hun mensen. Het schrijven blijft vaak de grote drempel, maar dat wordt volledig verzorgd door Tekstbuffet.

 

Tekstbuffet zal altijd eerst met de directie in gesprek gaan, om de inhoud en toon van het blad goed aan te sluiten op dat wat het bedrijf wil uitstralen. Ook bij 'issues' of veranderingsprocessen in het bedrijf kan Tekstbuffet vanuit senior adviseurschap heldere en pragmatische raad geven over de beste interne communicatie-aanpak.

Kosten

Voor ieder budget kan een personeelsblad of - blaadje worden gemaakt. Vaste kosten per uitgave zitten in de redactievergadering, de interviews, schrijf- en controletijd, opmaak en regelen van foto's.  Dit wordt allemaal door Tekstbuffet gecoördineerd en/of uitgevoerd.

 

Het kan ook digitaal, zodat bespaard wordt op drukkosten. Drukken heeft wel als voordeel dat ook het thuisfront eerder meeleest en zo sterker bij het bedrijf betrokken wordt.

 

Nieuwsgierig?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan. Hierna heeft u meteen een idee over de kosten en mogelijkheden.

Neem even die moeite, het kost u niets.