Corona = communiceren

Veel, heel veel bedrijven zitten in zwaar weer. Achter die bedrijven zitten ontelbare mensen die het soms ook even niet meer weten. En het is niet alleen op het werk allemaal anders, of ronduit slecht. Ook thuis kan je met stress te maken hebben. In een noodsituatie en bij grote onzekerheid zijn we instinctief geneigd om te bevriezen. Doodse stilte kan het gevolg zijn. Dat is echter het slechtste wat je als bedrijf kan doen.

Maar wat dan wel? Geef jezelf een schop onder je … en geef tekens van leven. Zeker intern, aan je personeel. Betrek hen in je plannen, maak ze juist nu bondgenoten in een situatie die voorlopig is wat het is. Communiceer dus, als je personeel hebt, intern en doe dat vooral open en authentiek.

Juist nu is er ook een kans om de banden met je klanten aan te halen. Bel ze op, vraag hoe het gaat en of je over hen mag vertellen. Maak verhalen van hun ervaringen met jouw bedrijf. Post die verhalen op de social media kanalen. En zet ze gewoon op je website onder ‘klantenverhalen’ of iets dergelijks. Zet er een leuke foto bij en geef die foto in hoge resolutie aan je klant. Ook je personeel vindt het leuk en vooral bemoedigend om te lezen dat klanten graag met jouw bedrijf werken.We zijn allemaal maar mensen en een beetje extra aandacht kan een groot verschil maken.

Klinkt dat best goed? Schakel een vlotte, menselijke schrijver in. Ik help je graag en snel aan mooie verhalen over je klanten, met goede foto. Bel 06 20073033 of mail contact@tekstbuffet.nl