Werk

In de circa dertig jaar dat ik me met communicatiezaken bezighoud, zijn zeer uiteenlopende projecten op mijn pad gekomen.

Lijstje van alle projecten? Dat vind je hier.

De laatste grote was een flinke brochure voor Het KicMPi . Dat is het kennis- en innovatiecentrum voor maintenance in de procesindustrie. Ik mocht de eindrapportage maken van het Interreg project ‘Smart Tooling’. Het resultaat: na zo’n 50 interviews en uitstekende samenwerking met fotograaf Bart van Vlijmen en vormgever Mirella Kampen, lag er een brochure van 72 pagina’s op tafel en op het web. Iets om trots op te zijn. Dat was ook Projectmanager Jan Mol, die het boekje mee naar huis kon nemen als afscheidsproject.

Verder heb ik onlangs nog de website van topmerk staafmixer bamix (ja, met een kleine letter!) onder handen genomen. En ik werk via mijn vaste opdrachtgever Schrijf.be ook vrijwel iedere week voor Samsung, in opdracht van BBC in Mechelen. Een groot deel van de teksten wordt door mij aangepast voor de ‘Hollandse’ markt. Enorm leuk werk en wat een fijn bureau, dat BBC .

Een trouwe vaste klant is ook François Dieleman, die verschillende bedrijven leidt. Telecom & Security Zeeland, Zonne Paneel Zeeland, Mobiele Camera Nederland, Installatie Techniek Zeeland en tevens bestuurder van de Nederlandse Veiligheids Dienst met de meldkamer in Zeeland. De truc is eenheid te krijgen, en verbinding tussen al deze firma’s. Dat doen we old school, met een personeelsblaadje.  Laat dit leuke blaadje, compleet met ‘Wist u dat?’ en babyfoto’s, nu de doorslag geven bij nieuw personeel? Die zien, nét voor hun sollicitatiegesprek een echt personeelsblaadje liggen in de hal en denken: ‘leuk! dit worden dus mijn nieuwe collega’s’. Echt, zo’n krantje is een aanrader voor ieder bedrijf, ookal heb je niet zoveel mensen in dienst.